Kan du få mer strøm?

Ryker sikringene - kan du få mer strøm?

Kan du få mer strøm?
Publisert
Sist oppdatert

I kuldeperioden var det mange som fant ut at kapasiteten i det elektriske anlegget ikke var på høyden. Det som var tilgjengelig av varmeovner ble tatt i bruk, sikringer gikk og mange butikker var faktisk utsolgt for sikringer. Kulda gjorde at det ble satt rekord i forbruk på det norske strømnettet tidlig i januar.

Alternative fyringsmetoder er ikke alltid mulig, svært mange boliger er bygget bare med elektrisk fyring. Og selv om man har en gammel ovn som kan brenne parafin og/eller ved så er det ikke alle som ønsker å ta dette i bruk.

Å installere alternativ oppvarming er dyrt, en tanke mange gjør seg er om det muligens er rimeligere å oppgradere det elektriske anlegget.

Les også hvor mye du egentlig kan spare på å installere en varmepumpe

Hvilke muligheter finnes?

Deler man bolig med andre, i en bygård, blokk eller rekkehus, er mulighetene for å oppgradere bare anlegget i din andel svært små. Her er de viktigste delene av installasjonen felles, og er ikke dimensjonert for å tilpasses hver enkelt boenhet. Da må det installeres nytt felles anlegg før hver enkelt kan få større kapasitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.