Kan du fryse egg?

Ja, men det er et par ting du bør passe på.

Du kan fint fryse eggehviter, -plommer eller hele egg, vi anbefaler å bruke et isbitbrett. Foto: ELISABETH DALSEG
Du kan fint fryse eggehviter, -plommer eller hele egg, vi anbefaler å bruke et isbitbrett. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En rekke oppskrifter ber om bare eggehviter eller bare eggeplommer. Hva gjør du med det som er til overs? Det er jo ikke vanskelig å finne en oppskrift som veier opp, slik at du får brukt hele egget, men det er ikke alltid man har tid til ekstra matlaging.

Resten av egget holder seg fint i kjøleskap over natten (enkelte oppskrifter ber om eggehviter som har stått et døgn) og er perfekt for å gjøre en omelett eller eggerøre litt sprekere dagen derpå.

Men plutselig har det gått en dag for mye, og så ender eggerestene i søpla.

Det er helt unødvendig. Fryser du dem i stedet, øker du holdbarheten med flere måneder, og så har du noen klar neste gang du behøver det.

Det er helt uproblematisk å fryse egg, og de kan brukes til det aller aller meste, men det er et par ting du bør tenke på før du fryser dem ned.

Les også: Slik får du romtempererte egg på en-to-tre

Knekk egget

Egget kan sprekke om du fryser det helt, så det er ikke bare å slenge kartongen i fryseren om du vil unngå søl. Det er ingen ting i veien for å kakke fire egg i en boks og sette den i fryseren, men når du først skal gjøre jobben, anbefaler vi å dele dem opp. På denne måten er sjansen langt større for at du får brukt dem, fordi du kan tine akkurat så mange egg du trenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer