Kan du ha tapet på badet?

Ja - men ikke hva som helst eller hvor som helst.

Ja, du kan ha tapet på badet, men det anbefales ikke i våtsonene. Ønsker du like vegger over alt, finnes det alternativer. Her er det brukt vinyl fra Forbo. Foto: Camilla Delbekk/Ifi.no
Ja, du kan ha tapet på badet, men det anbefales ikke i våtsonene. Ønsker du like vegger over alt, finnes det alternativer. Her er det brukt vinyl fra Forbo. Foto: Camilla Delbekk/Ifi.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Drømmer du om noe litt mykere enn fliser på gulv og vegger, kan tapet være et fint alternativ på baderommet. Du må bare passe på å velge et tapet som er tilpasset våtrom.

Våtromstapet er en type vinyltapet som er ekstra sterk, og har en bakside som ikke blir påvirket av vann. Det bør sveises i skjøtene; og forsegle alle åpninger mot vegger som kanten mellom gulvbelegg og tapet, åpninger mot rør, eller rundt hyller og kroker som er festet i tapetet.

Det skal være mulig å gjøre dette selv, men har du ikke gjort jobben før, kan det være smart å få hjelp fra fagfolk. Følg gjerne med og plukk opp noen tips, slik at du kanskje kan gjøre det selv neste gang.

Også tapetlimet og eventuell sparkelmasse må være spesialtilpasset våtrom, slik at de ikke påvirkes av fuktighet. Husk at vanlige byggematerialer kan løse seg opp når de kommer i kontakt med vann, eller det er mye fukt i luften.

Se også vår miniguide til de ulike tapet-typene

Våt eller tørr sone?Selv om det finnes spesialtapet for våtrom bør du unngå å bruke dette i selve våtsonen, eller på steder der vannet står rett på veggen. Det finnes noen våtromstapeter som skal tåle vann, men dette anbefaler vi ikke. I våte soner anbefales fliser med membran, malingssystemer eller våtroms/veggvinyl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.