Kan du kreve å få kjøleskapet?

Det er alltid mye surr i overgangsfaser. Nøkkelen til en smertefri overtakelsesprosess er kommunikasjon.

Som hovedregel skal hvitevarene som er med i prospektet følge med alle boliger som legges ut for salg etter 1. juli. Er du i tvil? Spør! Foto: colourbox.com
Som hovedregel skal hvitevarene som er med i prospektet følge med alle boliger som legges ut for salg etter 1. juli. Er du i tvil? Spør! Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. juli i år trådte en rekke nye regler og forskrifter på plass. En av dem vi har omtalt, er en liste over hva som skal følge med boligen når du selger - eller kjøper.

Hva som skal stå igjen på kjøkkenet, har for eksempel skapt forvirring, uenighet og skuffelse.

- De senere års utvikling i hvitevare-produkter har medført utfordringer med å fastslå hvilke hvitevarer som er integrerte og hvilke som ikke er det. For å unngå konflikter mellom kjøper og selger har NEF endret normgivende liste over løsøre og tilbehør, slik at alle hvitevarer som var i boligen på visning skal følge med. Det er også mindre endringer om brunevarer. Det er også inntatt et nytt punkt om gassbeholder til gasskomfyr og gasspeis, sa fagsjef Bodil Næssvik i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) da de lanserte den reviderte listen.

Men hva er det egentlig 1. juli skal ses i forhold til? Annonseringstidspunkt? Visningstidspunkt? Når man får tilslag på budet, kontraktsmøte eller den dagen man overtar?

Alt om å kjøpe bolig på DinSide.

Normativt, ikke lovregulert

Den nye listen over løsøre som følger med boligen er ment som en rettesnor, for å unngå forvirring. Men det er ikke et skriv som er lovmessig regulert. Det kan derfor ta litt tid før det blir innarbeidet, og i en overgangsfase er nøkkelen kommunikasjon. Listen er utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer