Kan du male badet?

Velger du riktig maling, kan du male - også i dusjsonen.

Våtromsmaling er et sprekt alternativ til standard hvite fliser å 15x15 cm.  Foto: Ifi/Beckers
Våtromsmaling er et sprekt alternativ til standard hvite fliser å 15x15 cm. Foto: Ifi/Beckers Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lei av kalde, hvite fliser? Ønsker du å sette farge på badet, og variere ofte, kan malte flater være et alternativ. Men visste du at du også kan male i våtsonen?

Les også: Kan du ha tapet på badet? De fleste malingprodusentene har egne våtromssystemer, som er beregnet på nettopp dette. Disse systemene består av tapet, grunning og maling, og for at du skal få et tett og sikkert resultat, bør du benytte alle tre og følge bruksanvisningen fra produsenten. Er arbeidet korrekt utført, skal det ikke være noe problem med vannsprut.

Informasjonskontoret for farge og interiør (Ifi) anbefaler bruk av fagfolk til denne jobben. Hjelp til å legge tapet/duk er kanskje det aller viktigste.

- Vårt våtromssystem er godkjent for våtrom, og passer fint til et slikt formål. De bør i så fall legge på en duk i tillegg til å male. Det står bruksanvisning på dette på produktet, sier Erik Bryng ved teknisk service i Jotun til Ifi.no.

Inspirasjon:

Artikkelen fortsetter under videoenDette er den andre episode i en serie på 12 inspirasjonsvideoer produsert av Mediaplanet. Se første episode, om hvordan du finner farger du liker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer