Kan du male gulvet?

Maling er den enkleste måten å fornye gulvet på. Men det er ikke alle typer som egner seg like godt.

Maling på gulvet har tre hovedfunksjoner: Det gir en farge til rommet, skjuler stygge flekker og skader og gir gulvet et godt slitelag. Foto: Ifi.no/Scanox
Maling på gulvet har tre hovedfunksjoner: Det gir en farge til rommet, skjuler stygge flekker og skader og gir gulvet et godt slitelag. Foto: Ifi.no/Scanox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Maling egner seg best til tregulv og betonggulv, sier fargedesigner i Nordsjö, Tale Henningsen.

Fliser, laminat og linoleum egner seg ikke like godt.

Les også: DinSides Gulvguide

Enkelt med tregulv

Å male tregulv er en relativt enkel affære. Hvordan du starter arbeidet vil variere ettersom hvordan gulvet eventuelt er behandlet fra før, men i hovedtrekk gjelder følgende fremgangsmåte:

Før du går i gang:Fjern eller dekk til gulvlistene med maskeringstape for å unngå søl. Legg alt utstyret klart slik at du slipper fomling mens malearbeidet pågår.

Rens: Sørg for at underlaget er helt rent og tørt. Skitt, flekker og såperester vil påvirke malingens vedheft og utseende. En gulvrens er effektiv til denne jobben.

Enten: Kvistlakk: Dersom gulvet ikke er malt påfører du kvistlakk for å unngå at kvaen blør gjennom malingen. Rull over hele gulvet. Det er både raskere og enklere enn å ta hver enkel kvist, samt at skjolder da unngås.

Eller: Mattslip: Er gulvet lakkert eller malt fra før, trenger du ikke slipe bort alt dette, men du bør gå over med slipepapir og slipe overflaten lett, slik at malingen får feste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer