Kan du male huset nå?

Sjekk værmeldingen og gradestokken før du går i gang.

Varmt, men overskyet, er perfekt malevær.  Foto: Ifi.no
Varmt, men overskyet, er perfekt malevær. Foto: Ifi.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren har kommet tilbake over store deler av landet. Finvær og temperaturer rundt 20 grader er ikke bare perfekt for alle som har lyst til å lufte sandalene en siste gang før de stues på loftet, men også for deg som ikke har fått gjort så mye med hus og hage som du ønsket i sommer på grunn av det våte været.

Les også: Se hvorfor malingen flasser

Ikke direkte solskinn

Det er fristende å benytte finværet til å male, men for best mulig resultat bær du unngå å male i direkte solskinn. Ligg i forkant - eller i etterkant av solen, slik at malingen ikke blærer, er rådet fra Informasjonskontoret for farge og interiør, Ifi.no. Blærer er skjemmende, og eneste måten å få dem bort på, er å pusse dem bort og male over igjen. Hvis underlaget blir for varmt på grunn av solen, blir malingen tynn og gir dårligere dekke.

Beis er ikke like ømfintlig, men du bør ikke utfordre skjebnen. Heller ikke beis trives godt i stekende sol, og det kan også oppstå mattskjolder. Hvilken maling bør du velge? Bare 7 av 45 malinger holder mål

Pass på temperaturen

Det er ikke bare været som er viktig når du maler. Temperaturen spiller også inn, og som tommelfingerregel bør døgntemperaturen holde seg over ti grader for at det skal være gunstig malevær. Enkelte oljemalinger og beiser kan imidlertid brukes lenger ut på høsten, sjekk med forhandler eller produsent av malingstypen du har valgt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer