Kan du skifte sikring?

Det skal være så enkelt, men ...

Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å skifte sikring går for å være det enkleste inngrep som kan gjøres når det gjelder "tekniske ting" i en bolig. "En som ikke en gang kan skifte sikring" er ofte brukt som betegnelse på en som er teknisk helt håpløs ...

Mens noen ikke har særlig respekt verken for elektrisitet eller regelverk, og gjerne smeller opp de mest fantasifulle løsninger, har andre en overdreven respekt som går over til angst når man nærmer seg sikringsskapet.

Les også: Godkjent fagmann? Dette skal du se etter.

Er det så vanskelig?

Før i tiden var det en selvfølge at mannfolk (av alle kjønn) kunne håndtere de fleste praktiske og tekniske ting. Teknologien var også enklere og lettere å forstå, enten det gjaldt skifte av drivrem på vaskemaskinen eller styrewire på rattkjelken.

I dag er det verken nødvendig eller mulig å fikse ting vi omgir oss med, de er ikke laget for å repareres. Løsninger og materialer er spesielle, det kreves spesialverktøy og spesialdeler. Men disse er ikke å få tak i, det er for dyrt å holde vedlike et serviceapparat og delelager. Kunden kjøper nytt i stedet, det blir billigere for alle parter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.