Kan du stole på butikken?

Petter Aaland fikk feil anbefaling, nektes å heve kjøpet.

Petter Aaland ble fortalt at 3tett skulle være 100 prosent vanntett, men etter fire år har han store lekkasjer. Foto: Petter Aaland
Petter Aaland ble fortalt at 3tett skulle være 100 prosent vanntett, men etter fire år har han store lekkasjer. Foto: Petter Aaland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For fire år siden skulle Petter Aaland fra Arendal legge nytt terrassegulv. Etter anbefaling fra arkitekt, gikk han til Byggmakker for å kjøpe TilTak, et spesielt verandagulv som skal være 100 prosent vanntett. Dette var viktig da deler av terrassen lå over kjellerrom.

Byggmakker Arendal hadde ikke TilTak på lager, men en ekspeditør anbefalte et annet produkt i stedet for.

- Ekspeditøren anbefalte et tilsvarende produkt, 3Tett. Dette var mye dyrere, men skulle være mye bedre, et kanonprodukt, ifølge selger, sier Aaland til DinSide.

Det var det ikke. I hvert fall ikke til den bruken Aaland hadde spesifisert.

Forbrukerrettigheter: Hva gjør du om det nye produktet du kjøper er brukt?

Ikke tett

3Tett viste seg nemlig å ikke være vanntett. Ved nærmere undersøkelser skulle det også vise seg at produktet ikke hevder å være helt tett. - Til og med produsenten sier at det ikke er mer enn 90 prosent vanntett, sier en fortvilt Aaland. - Skal man ikke kunne stole på den informasjonen man får fra byggevareforhandleren?

Vi gjør en lang, og for Aaland en veldig frustrerende, historie kort. Etter at Aaland gjentatte ganger det siste året har kontaktet Byggmakker ble de endelig enige om at de skulle komme og besiktige terrassen sammen med en representant for 3Tett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer