Bakterier i badeleker:

- Kan få diaré og oppkast

Det er lurt å sørge for at også de små badelekene er rene og tørre etter badet.

KAST DISSE: Har du noen gang opplevd å se at badelekene har utviklet et bakterielag på innsiden? Da bør du kaste dem, ifølge ekspertene. Video: Celina Stamper Vis mer
Publisert

Leker barna med gummiand eller andre badeleker i badekaret som har et lite hull i seg?

Ifølge Malin Katrine Skaar, sjef for kundeservice i Orkla er badeleker laget av ulike materialer og materialtypen vil bestemme hvor vidt smuss, skitt, såpe, hudrester og andre partikler eller stoffer fra badevannet vil feste seg på lekene.

- For å fjerne belegg fra lekene, er det fint å gjennomføre en vask med børste eller svamp, et mildt rengjøringsmiddel og varmt vann, forteller hun til DinSide.

Dette hullet kan kanskje være artig å sprute vann ut fra for barna, men hvor trygt er det egentlig?

- Dersom badelekene blir liggende med vann inne i seg over tid, vil dette skape gode forhold for framvekst av mugg og gjærsopp samt flere typer bakterier, forteller lege og medgründer i Dr. Dropin, Daniel Sørli til DinSide.

Han forteller at det mørke belegget er soppsporer og bakteriekolonier, som typisk består av mugg, gjærsopp og tarmbakterier.

- Hva kan skje om man heller ut vannet i leken i badevannet igjen? Kan man bli syk?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.