Bakterier i badeleker:

- Kan få diaré og oppkast

Det er lurt å sørge for at også de små badelekene er rene og tørre etter badet.

KAST DISSE: Har du noen gang opplevd å se at badelekene har utviklet et bakterielag på innsiden? Da bør du kaste dem, ifølge ekspertene. Video: Celina Stamper Vis mer
Publisert

Leker barna med gummiand eller andre badeleker i badekaret som har et lite hull i seg?

Ifølge Malin Katrine Skaar, sjef for kundeservice i Orkla er badeleker laget av ulike materialer og materialtypen vil bestemme hvor vidt smuss, skitt, såpe, hudrester og andre partikler eller stoffer fra badevannet vil feste seg på lekene.

- For å fjerne belegg fra lekene, er det fint å gjennomføre en vask med børste eller svamp, et mildt rengjøringsmiddel og varmt vann, forteller hun til DinSide.

Dette hullet kan kanskje være artig å sprute vann ut fra for barna, men hvor trygt er det egentlig?

- Dersom badelekene blir liggende med vann inne i seg over tid, vil dette skape gode forhold for framvekst av mugg og gjærsopp samt flere typer bakterier, forteller lege og medgründer i Dr. Dropin, Daniel Sørli til DinSide.

Han forteller at det mørke belegget er soppsporer og bakteriekolonier, som typisk består av mugg, gjærsopp og tarmbakterier.

- Hva kan skje om man heller ut vannet i leken i badevannet igjen? Kan man bli syk?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer