Kan få gebyrsjokk

Vurderer dobling.

DYRT: Det kan bli kostbart å slurve med snømåkinga i Bergen. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: NTB
DYRT: Det kan bli kostbart å slurve med snømåkinga i Bergen. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Har det snødd og snøen legger seg, har huseiere plikt til å rydde og strø fortau. Får de ikke måkt, må de i hvert fall strø. Folk må kunne bevege seg der uten å ofre helsen, sier avdelingsleder Arvid Heggestad i bymiljøetaten i Bergen kommune til Bergens Tidende.

Siden 30. november har kommunen delt ut 87 gebyrer for dårlig måking og strøing, hvert av dem på 1000 kroner. Fire av gebyrene har gått til kommunen selv fordi det har vært for dårlig måkt eller strødd utenfor bygninger som er eid av kommunen.

SPYLERVÆSKE: Dette tipset bør du virkelig prøve neste gang du fyller på med spylervæske, spesielt om du sliter med at det blir mye søl! Programleder: Embla Hjort-Larsen. Video: Dennis A. Hagbru og Håvard Bjørnerem. Vis mer

- Det er selvfølgelig ikke bra. Tallet burde selvfølgelig vært null, både for oss og andre huseiere. Men det syndes vel litt rundt omkring i etatene også, sier Heggestad.

Kommunen vurderer nå å øke gebyret.

- Det kan bli økt til 2000 kroner. Det er noe vi diskuterer og som vi kan gjøre. Det vil ikke bare gjelde snø og is, men også eksempelvis gebyret for forsøpling, sier avdelingslederen.