Kan fantasi løse boligkrisen?

BOLIG: Neste høst kan 340 studenter trolig flytte inn i kornsiloen på Grünerløkka i Oslo. Kan flere fantasifulle boligprosjekter avhjelpe boligkrisen i hovedstaden?

Publisert

Mens politikerne i Oslo krangler om man skal flytte markagrensa eller satse på fortetting innenfor byens nåværende grenser, ser vi tendenser til nytenking innen boligplanleggingen.

I Oslo skal det bygges til sammen rundt 1400 studentboliger i løpet av de neste fire årene. 250 boliger skal legges i en kornsilo, og i kvartalet ved nedlagte Bjølsen bussgarasje skal det komme rundt 1130 boliger for studenter.

Kunstige øyer

Oslo-politikerne diskuterer om kunstige øyer i Oslofjorden kan løse boligkrisen i fremtiden. Amsterdam og København har bygd slike øyer allerede. Byråd for næring- og byutvikling i Oslo, Grete Horntvedt, karakteriserer ideen som interessant og spennende.

Samtidig er det politisk enighet i Oslo om å bygge flere høyhus i byen. Det snakkes om høyhus på høyde med Oslo Plaza, altså hele 33 etasjer. Politikerne vet ikke helt hvor husene burde ligge, men Grønland, Groruddalen, Skøyen og Bjørvika nevnes som aktuelle områder.

Vi vil gjerne vite hva du mener bør gjøres for å få flere boliger, både til studenter og andre. For å si din mening, kan du trykke på linken til diskusjonsgruppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer