- Kan forårsake skader

Veien du setter søppelkassa kan ha stor betydning.

FEIL VEI: Renovasjons- og gjenvinningsetaten ønsker at folk skal sette søppeldunkene motsatt vei. Foto: Celina Stamper/DinSide
FEIL VEI: Renovasjons- og gjenvinningsetaten ønsker at folk skal sette søppeldunkene motsatt vei. Foto: Celina Stamper/DinSide Vis mer
Publisert

Det skyldes at mange søppeldunker står «feil vei» når renovatørene skal tømme søpla. Det har mye å si for arbeidshverdagen til renovatørene i Oslo kommune.

Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo kommune ønsker at søppeldunkene skal stå med håndtaket ut.

- Vi har ikke noe påbud i dag, men ønsker det. For et par år siden hang vi en lapp på alle aktuelle beholdere i Oslo og oppfordret til at folk skal snu beholderen sin før vi kommer. Resten av uka kan de ha den stående som de vil, sier Jørgen Bakke Fredriksen i Renovasjons- og gjenvinningsetaten til DinSide.

Renovatørene bruker også mye tid på å snu søppeldunkene.

- La oss si det tar fem sekunder ekstra per beholder. Vi prøvde på et regnestykke og sier litt grovt at det «koster oss» 155 timer per uke totalt for alle renovatørene.

Han fortsetter:

- Det er et belastende yrke og det er flere ting som utgjør belastningen. Det å snu noen hundre beholdere om dagen er en av dem. Vi oppfordrer folk til å hjelpe oss ved å snu den før tømmedag.

DinSide tok kontakt med Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo kommune etter at Sør-Østerdal interkommunale renovasjonsselskap (SØIR) belyste problemstillingen i Østlendingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer