Brannvesen

- Kan gå veldig galt

Vestfold interkommunale brannvesen ber alle ta en sikkerhetssjekk. - Kast et blikk på komfyren hver dag før du legger deg.

VARMT: Dette varmesøkende kameraet viser hvor varmt det kan bli. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
VARMT: Dette varmesøkende kameraet viser hvor varmt det kan bli. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld rykket brannmannskapet i Vestfold interkommunale brannvesen ut etter en melding rødglødende støpejernsplate på en komfyr.

- Melder hadde forsøkt å komme i kontakt med beboerne i bygget da han så komfyrplata som lyste opp og ringte derfor 110. Vi fikk kontakt med beboere, ble låst inn og skrudde av den gloheite plata.

Nå oppfordrer Vestfold interkommunale brannvesen alle ta en sikkerhetssjekk.

- Kast et blikk på komfyren hver dag før du legger deg. Og for ekstra sikkerhet anbefaler vi en komfyrvakt, som slår av komfyren når det oppstår farlige situasjoner.

- Blir varmere og varmere

Til DinSide forteller Arnt E. Folvik, informasjonsrådgiver i Vestfold interkommunale brannvesen, at torsdagens hendelse kunne endt galt.

- Naboen reddet dagen. Han så inn på en rødglødende støpejernsplate på kjøkkenet, som var så varm at den kunne startet en brann.

Folvik forteller videre at det er få tilfeller knyttet til gasskomfyrer, mens støpejernsplatene kan bli grenseløst varme.

- Har du en helt ordinær svart støpejernsplate så blir den bare varmere og varmere. Den varmen kan bli så høy at den smelter ei plate, som sier sitt når aliminum smelter ved 663 grader. Det kan gå veldig galt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer