Vedlikehold av kjøkkenbenk

Kan gi permanente skader

Vaskemiddelet som gjør den ene kjøkkenbenken skinnende ren, kan ødelegge den andre. Se hva du bør velge når.

Det er materialet på kjøkkenbenken som avgjør hvordan den skal rengjøres. Video: Linn Merete Rognø / Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Godt vedlikehold er alfa-omega for at kjøkkenbenken skal være av topp kvalitet i så mange år som mulig. Og det vil man jo, når kjøkkenbenken er selve bindeleddet i rommet.

- Kjøkkenbenken er kjøkkenets mest anvendte arbeidsflate, og den skal være praktisk, fungere estetisk som en integrert del av kjøkkendesignet – og ikke minst være rengjøringsvennlig, sier Rolf Birk, designsjef ved Svane kjøkkenet.

Selv om en kjøkkenbenk er rengjøringsvennlig, betyr det likevel ikke at det er ett fett hvordan den rengjøres.

Og særlig én tabbe kan føre til tidlig slitasje og permanente skader.

Dette må du unngå

Et vesentlig poeng er at det finnes mange typer benkeplatematerialer:

- Vedlikehold av benkeplater er helt materialavhengig, så her er det forskjellige ting man må passe ut fra hvilket materiale benkeplata er laget i, sier Tony Hoffgård ved Staal & Sønn AS.

- Eksempler på materialer som ofte brukes til kjøkkenbenker er laminat, naturstein, akryl, kompositt, tre, stål og keramisk, sier Regine Dethloff, interiørselger hos Uno Form.

Det er viktig å vite at alle materialtypene skal vedlikeholdes individuelt med pleie tilpasset hver type, understreker de tre ekspertene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.