Baderom og oppussing:

– Kan gi syreskader

Visste du at feil silikonfugemasse kan etse på de flotte marmorflisene på badet eller kjøkkenbenken? Her er det du bør vite når du går til innkjøp av silikonfugemasse neste gang.

Vi viser deg hvordan du best fordeler fugemassen, uansett om det er akryl, silikon eller Tec7! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du holder på med å pusse opp i stor eller liten skala, er du kanskje kjent med bruken av silikonfugemasse for en sømløs overgang fra en overflate til en annen.

Men det finnes mange ulike typer silikonfugemasser på markedet, som passer ulike rom i huset.

DinSide har spurt de som kan det.

Enkelt å holde rent

– Silikonfugemasse er både vanntett og elastisk. Det gjør den til en klar favoritt for områder utsatt for vann eller bevegelse, sier Niklas Hamberg, norgessjef i Byggmax.

– Det er lite som fester seg til silikon hvilket gjør silikon enkelt å holde rent, men også umulig å male over.

Han forklarer at silikonfuger kan gulne i små vindusløse lokaler, og hvis den blir utsatt for stoffer som er avgitt fra maling, tre og liknende. Dette gjelder spesielt de lyse fargene.

Må ikke blandes

–I Byggmax ber vi hjemmefiksere være spesielt oppmerksomme på å ikke blande bruken av glassilikon og vårtromssilikon, sier Hamberg og forklarer:

– Våtromssilikon limer ikke glass spesielt godt, og glassilikon kan gi syreskader på flisene.

Hamberg sier at skal du lime eller tette noe, spesielt utendørs, som en takrenne eller liknende så vil han anbefale kombinasjonsproduktet Tec7.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.