Kan jeg lute mine gulnede gulv?

Dere spør - vi svarer.

Publisert
Sist oppdatert

Hver uke får vi innboksen full av små og store boligspørsmål. Alt fra konkrete råd om investeringer, til hjelp til å finne produkter, eller tips til oppussingen.

Vi rekker dessverre ikke svare alle, men vi gjør så godt vi kan. Dersom vi tror svarene kan ha allmenn interesse, vil vi publisere spørsmål - og svar - her på DinSide.no.

Trenger du hjelp? Send ditt spørsmål, og gjerne bilder om du har, til bolighjelpen@dinside.no.

Hei

Jeg har lest din artikkel om luting av gulv. Lurer på om du har peiling på dette: jeg har et furugulv som er gulnet. Jeg liker hvordan strukturen er, men ønsker en gråere farge.

Jeg liker ujevnhetene og livet i gulvet, og ønsker ikke å slipe det ned.

Hva vil luten gjøre på et allerede gulnet gulv?

sid

Hei sid

Først vil jeg bare si at for å få best mulig effekt fra luten, lønner det seg å slipe. Når det er sagt: Det finnes produkter på markedet som skal virke på gulnede gulv.

Det ene er en tokomponents blekelut. Dette vil lysne gulvet og gi det et gråhvitt skjær. Det kan hende du må påføre komponent 2 flere ganger, for å få lyst nok resultat. Vær nøye med å påføre luten jevnt, slik at gulvet ikke blir skjoldete.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer