- Kan koste deg dyrt

Forsikringsselskapet Fremtind advarer mot at flere av tiltakene for å spare strøm kan koste mer enn de smaker, blant annet å skru av ventilasjonsanlegget.

STORE SKADER: Råte under sluk på et bad. Foto: Fremtind
STORE SKADER: Råte under sluk på et bad. Foto: Fremtind Vis mer
Publisert

Historisk dyre strømpriser i Sør-Norge gjør at mange ser etter løsninger som kan redusere strømforbruket.

- Flere av strømtiltakene som mange nå vurderer kan få utilsiktede konsekvenser. Det kan være fristende å spare noen kroner, men det kan koste deg dyrt senere, sier Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind.

STRØM: Mange kjenner på dyre strømpriser, men disse strømsparetipsene bør du holde deg unna. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks / Tryg Forsikring Vis mer

Hun trekker blant annet fram det å skru av ventilasjonsanlegget.

- Å skru av ventilasjonsanlegget kan føre til dårlig inneklima med høy fuktighet, noe som igjen gir grobunn for muggsopp og råteskader. Sopp og råte elsker nemlig fuktighet, sier Hofstad-Nielsen.

De siste tre årene har Fremtind registrert rundt 2 400 sopp- og råteskader til en samlet kostnad på nærmere 30 millioner kroner.

En skade som følge av kondens er ikke dekket av forsikringen, fordi det er noe som oppstår over tid. Det samme gjelder for sopp- og råteskader.

- Det betyr at du risikerer å sitte igjen med hele regningen selv, sier skadeforebyggeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer