Skylle maling og sparkel i vasken

Kan koste dyrt!

Mange velger å skylle restene av sparkel og maling under varmt vann i vasken. Men det kan by på trøbbel, ifølge ekspertene.

DROPP DETTE: Det kan være fristende å skylle sparkelspaden under varmt vann etter bruk, men her bør du tenke deg om to ganger. Foto: Celina Stamper
DROPP DETTE: Det kan være fristende å skylle sparkelspaden under varmt vann etter bruk, men her bør du tenke deg om to ganger. Foto: Celina Stamper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kan sparkelet som skylles ned i vasken tette sluket? Og hva skjer egentlig om man bruker vasken til å vaske sparkelspadene?

– Vi anbefaler å ikke skylle ned sparkel i avløpet, men å skrape det så godt av som mulig i søppelbøtten. Hvis det er noen flekker med tynn sparkel igjen, kan det vaskes i vasken, sier Thomas Sæther, fagsjef hos VVS Norge til DinSide.

Men skylles for mye sparkel ned i sluket, kan konsekvensene bli dyre:

– Det viktigste er jo at ikke det er klumper med sparkel som skylles ned i avløpet da dette kan tette avløpet over tid, sier han og legger til:

– Rester av sparkelmasse bør skrapes av og kastes i et tomt spann. Deretter kan man tørke av sparkelspadene med en fuktig fille, sier Steffen Grønneberg i Flügger Norge.

Ifølge bir.no (Bergensområdets interkommunale renovasjonsselskap) skal sparkel sorteres som farlig avfall på en gjenvinningsstasjon.

Maling på penselen

Og hva med malingen på kosten? Er det egentlig bra å vaske av maling ned i vasken?

Mange legger penselen under varmt vann og trykker den ned mot vaskeflata for å fjerne malingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer