Trefelling

Kan koste flere hundre tusen

Nettselskap advarer mot trefelling nær strømledninger.

TREFELLING: Vi viser deg hva du bør tenke på når du feller et tre og kvister det og viser deg hvordan du gjør det. Video: DinSide Vis mer
Publisert

Det kan være fristende å bruke finværet til hagearbeid. Kanskje har du et tre som tar utsikten som bør felles? Kraftselskapet Linea advarer mot trefelling nær kraftlinjer og strømledninger.

I vinter ble det strømbrudd da et tre ramlet over en strømkabel i Rana. Nå har nettselskapet sendt et krav på flere hundre tusen til personen som felte treet.

Til Rana Blad sier kraftselskapet Linea at de stadig oftere opplever strømbrudd på grunn av gravearbeid, sprengning eller trefelling.

Når grunnen er at den som står bak arbeidet har vært uforsiktig, kan det ende med en regning som virkelig svir.

– Vi ser jo på hver sak for seg selv, og i denne saken konkluderte vi med at det måtte få et økonomisk etterspill. Vi har sendt et krav til personen som felte treet, på flere hundre tusen kroner, sier kundeansvarlig Frode Dorp i Linea til Rana Blad.

Nå håper han flere tar kontakt med nettselskapet, i stedet for å skride til verket selv når noe må gjøres.

– Kontakt oss hvis det er noen form for tvil. Vi hjelper gjerne til, sier Dorp.

Han påpeker også at alle som skal legge en kabel i bakken, er forpliktet til å få gjort en kabelpåvisning før de setter i gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.