Yale Doorman L3 og Yale Linus

Kan låse opp døra automatisk

Norges mest populære elektroniske dørlås i ny versjon.

TO NYE: Både Yale Linus og Yale Doorman L3 har nå blitt kompatible med Google Assistent, førstnevnte også med Apples smarthjemløsning, HomeKit. Foto: Yale
TO NYE: Både Yale Linus og Yale Doorman L3 har nå blitt kompatible med Google Assistent, førstnevnte også med Apples smarthjemløsning, HomeKit. Foto: Yale Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både Verisure og Sector Alarm sverger til Yale Doorman i sine boligalarm-pakker, og selv om det finnes norske konkurrenter til den populære amerikansk-svenske dørlåsen (Yale er eid av svenske Assa Abloy), er det nok Doorman som stadig er den mest populære her til lands.

Nå har Yale lansert to nye elektroniske låser - en oppgradert Doorman, samt en ny modell, Linus, som er en enklere knappevrider som bare kan monteres utenpå eksisterende lås, og som derfor kan være kjekk om du for eksempel bor i et borettslag der det ikke er fritt frem å bytte dørlåsen som man vil.

Doorman L3

Starter vi med størstemann, har L3 fått flere kjekke oppgraderinger. Det kanskje viktigste er at den nå er kompatibel både med Google Assistant og Amazon Alexa, samt tjenester som IFTTT, Philips Hue og Airbnb.

Av nye funksjoner er blant annet muligheten til å sette opp låsen slik at den automatisk låser opp døra når du nærmer deg boligen, der WiFi, Bluetooth og posisjonering brukes for å anslå når du bare er få meter unna døra. Det kan jo være kjekt der man kommer med handleposer i begge hender.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.