Rengjøre grill

Kan ødelegge grillen

- Glemmer du dette, kan selv den beste grillen bli ubrukelig, sier ekspert.

FØR DU LAGRER GRILLEN: Bruk 30 minutter på rengjøringen, ellers risikerer du å hente frem igjen en forfallen grill neste år. Video: Linn Merete Rognø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten står for døren og grillsesongen er på hell.

Men før du setter bort grillen, er det én ting du bør ta deg tid til – dropper du det, risikerer du å hente frem igjen en forfallen grill neste år.

Kan bli dyrt

- Ikke bare er det lite hygienisk å grille på en rusten rist – du kaster også bort tid og penger om du ikke rengjør grillen før du lagrer den for vinteren.

Det sier Bjarke Rasmussen hos den danske grillprodusenten, Broil King.

Det trenger ikke å ta mer enn snaue 30 minutter å vaske over grillen, mener han.

- Hvis du gjentatte ganger ikke vedlikeholder den, kan selv den beste grillen bli ubrukelig etter noen år, advarer han.

Gjennom grillsesongen samler det seg mye smuss fra salt og pollen som legger seg i alle fuger og overflater som til slutt blir til rust, opplyser eksperten.

- Det samler seg også mye fett og matrester i bunnen av grillen. Og hvis den står en hel vinter uten at du har fjernet dette, kan den trekke til seg fuktighet, dette kan resultere i kondens, noe som lett vil føre til rust, legger Rasmussen til.

Fører til bakterievekst

Anders Spjudvik Fredriksen, kategorisjef hos The Flying Culinary Circus, kan fortelle at mangelfull rengjøring av grillrister også kan gi grobunn for bakterievekst, eller pels, i matrester og resultere i en grill som mange vegrer seg for å bruke neste sesong.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.