Kan ødelegge resultatet

Maler du huset når sola skinner? Da risikerer du å måtte gjøre hele jobben om igjen.

Om du skal male huset i sommer er det et par ting du bør tenke på. Det er nemlig noen tabber du bør unngå å gjøre. Video: Linn Merete Rognø. Foto: IFI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En viktig del av godt vedlikehold av huset, er å gi fasaden et nytt malingsstrøk ved jevne mellomrom.

- Bruker du en god maling, så bør den holde fint i tolv til femten år, sier malemester Steinar Johannessen hos Fargerike.

Men her er det flere faktorer som spiller inn, understreker han. Én av dem, er tabben som svært mange huseiere begår mens de maler huset.

Lager bobler i malingen

For selv om malingen du har brukt er av topp kvalitet, er det viktig å gi husfasaden en god vask hvert år, anbefaler Johannesen.

- Dette vil bidra til å holde overflaten fin og frisk lenge. Vasker du fasaden sjeldnere enn dette, kan det, sammen med sol og fukt, bidra til å slite av malingen etter kort tid, forteller han.

Passer du på å vaske fasaden jevnlig, må altså husveggene likevel få et nytt malingsstrøk etter noen år for komplett vedlikehold.

- Vi anbefaler å unngå å male hvis det er mindre en fem varmegrader ute, og har det regnet kraftig kan du godt vente litt, tipser Johannesen.

Så er planen din å friske opp veggmalingen i år, er våren og sommeren den beste tiden å få det gjort, på grunn av flere nedbørsfrie dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer