Kan onsdag bli avgjørende?

Vil nye rentekutt onsdag gi en videre boost til boligmarkedet?

Foto: Kim Jansson
Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken er det duket for nok et rentemøte i Norges Bank. Det er nok mange som lurer på om sentralbanksjefen vil følge andre europeiske sentralbankers eksempel og sette styringsrenten ytterligere ned, eller om de store rentekuttene er ferdig for denne gangen.

Og hva vil dette ha å si for boligprisene?

Renten en del av bildet

Oppgangen i boligmarkedet har også blitt behørig registrert i analytikermiljøet. De siste månedenes kraftige rentekutt er en medvirkende årsak, ifølge Bjørn-Roger Wilhelmsen, seniorøkonom i First Securities.

- Signaler fra bransjen, og vårt eget inntrykk tyder på at de massive rentekuttene som allerede er levert har slått igjennom raskt til utlånsrenten og bidratt til en bedring i boligmarkedet, sammenlignet med i fjor høst, sier Wilhelmsen til DinSide.

Når det gjelder fremtidige rentekutt, utelukker han ikke at kraftige kutt kan bidra til et ytterligere løft i boligmarkedene. Men effekten vil være kortvarig.

- Vi må ikke glemme at det er flere faktorer som spiller inn. Vi er ikke så sikker på at boligprisene skal fortsette opp over tid de nærmeste årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer