Trampoline i hagen

Kan plage vettet av naboen

Noen ganger ender naboens trampoline-støy i retten.

HOPPESTØY: Har du kjøpt trampoline til barna, er det enkelte ting du bør ta hensyn til før du setter den opp utenfor huset. Først og fremst for å unngå å plage vettet av naboen. Foto: NTB Scanpix.
HOPPESTØY: Har du kjøpt trampoline til barna, er det enkelte ting du bør ta hensyn til før du setter den opp utenfor huset. Først og fremst for å unngå å plage vettet av naboen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Nabostøy er blant de vanligste problemene som forbrukerorganisasjonen Huseierne får henvendelser om.

Men hva som kan oppleves som støy for grannen, er ikke alltid lett å vite - kanskje særlig for småbarnsfamilier, som er så herdet at de ikke legger merke til den høylytte leken til barna.

Sannsynligvis tåler de fleste litt skrik og skrål fra glade nabobarn, men i noen tilfeller kan dette bli selve roten til nabokonflikt.

Trampoline til sjenanse

- Ved siden av støy fra hagearbeid, oppussing og festbråk er støy fra trampoliner vanlige temaer vi får spørsmål om, forteller Espen Kheradmandi, advokat MNA hos Huseierne.

Bruken av trampoliner er vanlig i boligområder, derfor skal det mye til før trampolinebruk for eksempel vil anses som et brudd på naboloven, ifølge Kheradmandi.

- Men det kan absolutt tenkes at de konkrete omstendighetene i en sak gjør at trampolinehopping er i strid med naboloven.

- Er det for eksempel mange barn som hopper på en trampoline til alle døgnets tider, og den i tillegg er plassert nær naboens soveromsvindu, så er det av betydning, forteller advokaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer