Økte felleskostnader:

- Kan resultere i kjemperegning

Trangere økonomi kan føre til at flere utsetter nødvendig vedlikehold. Det kan bli dyrt.

ADVARER: Forsikringsselskapet Fremtind mener at mangel på vedlikehold fort kan bli dyrt. Foto: Berit B. Njarga
ADVARER: Forsikringsselskapet Fremtind mener at mangel på vedlikehold fort kan bli dyrt. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

- Mange opplever et stort press på økonomien nå. Da kan det være fristende å ha så lave felleskostnader som mulig, men det kan gi stort etterslep på nødvendige utbedringer, sier Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i Fremtind, i en pressemelding.

Nå frykter Hofstad-Nielsen at flere personer i sameier eller borettslag setter vedlikehold på vent, fordi de har andre utgifter som må prioriteres.

- I verste fall kan det ende med en kjemperegning som beboerne ikke har råd til, sier skadeforebyggeren.

RADON: Det anbefales at man sjekker radonnivået i boligen sin, vi forklarer hvorfor og hvordan det gjøres. Video: Kristi Østvang / Storyblocks. Vis mer

Fremtind legger til at de årlig opplever tilfeller der borettslag og sameier utsetter vedlikehold. Selskapet trekker fram at det kan være snakk om tak som trenger pleie eller rør som burde skiftes ut.

- Det hviler et stort ansvar på styremedlemmene, som skal vurdere og ta viktige avgjørelser når det kommer til vedlikehold. Noen ganger kan det være lurt å søke råd hos profesjonelle, for å unngå dårlige beslutninger som får store konsekvenser for mange, sier Hofstad-Nielsen.

Forsikringsselskapet er de eneste som er bekymret for at behovet for vedlikehold kan resultere i høye utgifter.

- Det er nok tøft for mange å kutte i forbruket like raskt som utgiftene stiger. Renta er dobbelt så høy nå som for to år siden, og den skal opp enda mer, sier Forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1 i pressemeldingen.

- Dette er ekstra tungt for de som ikke har noen å dele utgiftene med, som enslige forsørgere, og som alene må håndtere prisøkning på mat, bensin, strøm og lån på toppen.

Forbrukerøkonomen anbefaler folk å ta grep for å håndtere utgiftene. Han anbefaler å skaffe en oversikt over hva man bruker penger på, for å finne ut hva man kan kutte ned på og hva man kan kutte ut.

Bedre oversikt kan gjøre at flere takler de økte utgiftene bedre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer