Kan selger ta med seg alle lampene?

Hva er det egentlig som skal følge med boligen?

Stuen i leiligheten var kun opplyst med frittstående lyskilder. Foto: Finn.no
Stuen i leiligheten var kun opplyst med frittstående lyskilder. Foto: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det et krav at alle rom i en bolig man kjøper skal ha belysning?

Sindre Storvoll har kjøpt leilighet og skal skrive kontrakt i dag, og oppdaget at stuen ikke hadde noe fastmontert lys. Det var klargjort for oppheng i taket, mens den forrige beboeren kun benyttet seg av frittstående lyskilder. Disse skulle han ta med når han flytter.

Alt om å kjøpe bolig på DinSide finner du her

- Det er selvfølgelig ikke avgjørende for om jeg kjøper boligen eller ikke, men jeg stusset litt da jeg skjønte at det ikke var lys i det ene rommet, og lurer på om det er riktig, sier Storvoll til DinSide.

Det er det ikke. Det bekrefter også Roger Nyborg, informasjonssjef i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF). Han forklarer at i utgangspunktet er det full avtalefrihet rundt hva som skal følge med en bolig og ikke.

- NEF har utarbeidet en liste over løsøre og tilbehør som skal følge med en bolig. Er det ikke avtalt noe annet, så er listen vår retningsgivende, sier Nyborg.

Her er listen: Dette skal følge med boligen

Utover denne listen, kan man selvfølgelig forhandle om at flere ting skal bli igjen. Men vanlig praksis er at dersom man ønsker å ta med seg mer enn det som er vanlig, for eksempel en spesiell fastmontert taklampe, bør man opplyse om dette i boligens prospekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer