Oppbevaring av vann

- Kan stå i årevis

Visste du at du kan oppbevare vann i flere år, dersom du gjør det rett?

VANNOPPBEVARING: Du kan enten fylle opp egne kanner med vann, eller kjøpe ferdigfylte på butikken, men det er flere ting du bør tenke på når du skal oppbevare det. Video: Storyblocks / Celina Stamper. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er allment kjent at det er lurt å oppbevare drikkevann på beholdere i hjemmet, og ferske tall viser at én av fire i Norge lagrer drikkevann, ifølge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskaps spørreundersøkelse.

- Vi tror krigen i Ukraina og den spente sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa har gjort egenberedskap mer aktuelt for enda flere. I kjølvannet av Russlands angrep på Ukraina 24. februar har vi sett en stor økning i antall besøk på sikkerhverdag.no – der har vi tips og råd til hva man kan gjøre for å øke sin egenberedskap, sier DSBs direktør Elisabeth Aarsæther i forbindelse med undersøkelsen som ble lagt fram i slutten av oktober.

Ifølge DSB skal ni liter per person i husholdningen holde til tre dager uten tilgang på vann. Dette er for å dekke de generelle behovene som drikkevann, oppretthold av hygiene og til matlaging.

Men hvor lenge holder egentlig dette vannet og hvordan skal det oppbevares?

Ikke helseskadelig

- At butikkvann har holdbarhetsdato handler mest om at produsentene kan garantere innholdet slik de framstiller det. At vannet etter hvert kan få en emmen smak fordi flaska ikke er helt tett, og plasten kan avgi smak på vannet, betyr ikke at vannet er helseskadelig å drikke, forteller kommunikasjonsdirektør i Agnar Christensen i DSB til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer