Kan taket måke seg selv?

Helt av seg selv går det ikke, men mye tryggere og lettere.

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når snøen laver ned og vinden uler kan det bygge seg opp store snømengder på taket. Skjer det en gang går det bra, men når snøen får lov til å ligge og pakke seg og nye snøfall kommer kan det bli for mye.

Å komme seg opp på taket og måke er noe de færreste gjør med glede. For noen ender det med tragiske utfall, de faller ned og brekker armer og/eller bein. Skal man jobbe på tak må man ha sikringsutstyr, noe de færreste har for hånden.

En bedre løsning

En av de gamle toppsjefene i IBM er kjent for slagordet "Work smarter, not harder". Det er en god innfallsvinkel til alle problemstillinger.

Når det gjelder tak med for mye snø på, så er årsaken til dette at taket ikke er glatt og bratt nok til at snøen sklir av etter hvert som det snør.

Finnes det et smart alternativ til den harde og farlige jobben det er å komme seg opp med spade og måke?

Det viser det seg at det gjør. Produktet heter Avalanche, som de fleste sikkert vet betyr snøskred. Navnet er svært dekkende, for prinsippet det fungerer etter er omtrent det samme som når det oppstår et snøskred.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.