Blande såpevann i sprayflaske

Kan utvikle bakterier

Liker du å helle over en egen vaskeblanding i sprayflaska di? Det bør du være forsiktig med.

PASS PÅ: Å lage din egen vaskeblanding kan være kjempefint, men da må du huske å bruke den opp kjapt! Foto: Celina Stamper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Liker du å lage din egen rengjøringsblanding i sprayflaske?

Enten det er grønnsåpe eller oppvaskmiddel bør du være litt forsiktig med det, dersom du ikke bruker det opp fort.

Der kan det nemlig danne seg bakterier over tid.

Kan bli bakterievekst

- Det gjelder nok de fleste rengjøringsmidler, så hvis man velger å gjøre dette så bør det brukes i løpet av kort tid. Blir det stående for lenge så kan det bli bakterievekst, forteller Malin Skaar, seniorsjef for forbrukerservice i Orkla til DinSide.

Hun forklarer at det i tillegg er det viktig å merke seg at Zalo Oppvask- og kjøkkenspray er tilsatt en nøye tilpasset mengde preserveringsmiddel, for å hindre at bakterier vil gro i produktet over tid.

- Dersom man velger å fortynne Zalo Ultra med vann selv, bør man være oppmerksom på at det kan oppstå forurensning i form av bakterievekst over tid, på grunn av bakterieinnholdet i springvannet, sier Skaar.

Alt for basisk alene

Kjemiker Bjarte Aarmo Lund fra godkjemi.net forteller at grønnsåpe som er ublandet er alt for basisk til at noe mugg vil kunne vokse i flaska.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer