Brannfarlige Oso varmtvannsberedere

Kan være flere brannfarlige beredere igjen

Forrige uke var det to branner i Oso varmvannsberedere i Alta. Det er uvisst hvor mange beredere med den farlige komponenten som fortsatt står i norske hjem.

BRANNFELLE: Slik så én av varmtvannsberederne ut etter at brannen var slukket. I forrige uke var det to branner i Alta i Oso Hotwater-tanker med farlig tilkoblingskomponent. Foto: Politiet.
BRANNFELLE: Slik så én av varmtvannsberederne ut etter at brannen var slukket. I forrige uke var det to branner i Alta i Oso Hotwater-tanker med farlig tilkoblingskomponent. Foto: Politiet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige onsdag meldte politiet i Finnmark på Facebook at folk må sjekke om de har en brannfarlig varmtvannstank fra Oso Hotwater.

Meldingen ble lagt ut i etterkant av to branner med kort mellomrom i Alta, som var forårsaket av en kjent feil i samme type varmtvannsberedere.

- Vår krimtekniker sier at begge Oso-berederne som brant var fra 2010, sier Svein Tore Nilsen, lensmann i Alta, til Dinside.

Nesten halvannet år etter at advarselen ble sendt ut første gang, er det uvisst hvor mange brannfarlige beredere som ennå står i norske hjem.

- Det er tilfeldig at ingen har omkommet i brannene, og nå må folk sjekke varmtvannsberederne sine for å unngå lignende hendelser, sier Steinar Aas Andersen ved lensmannskontoret i Alta i en pressemelding.

Beklager brannene

Oso kjenner ikke til de omtalte tilfellene i Alta spesifikt, og venter på mer informasjon om dem.

- Vi beklager på det sterkeste feilen ved våre produkter og ikke minst de alvorlige hendelsene, sier Sigurd Braathen, daglig leder i Oso Hotwater.

Braathen sier at de har gjort sitt ytterste for å opplyse kundene sine, senest ved å sende ut advarsler per post til samtlige norske husstander.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer