Kanel holder sukkermauren ute

Smart tips om du ikke vil bruke giftstoffer i huset.

EFFEKTIVT: Kanel skal være ekstremt effektivt mot sukkermaur, ifølge vår leser.  Foto: KAROLINE BRUBÆK
EFFEKTIVT: Kanel skal være ekstremt effektivt mot sukkermaur, ifølge vår leser. Foto: KAROLINE BRUBÆK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligen plaget av maurangrep? Løsningen på problemet er nærmere enn du tror, og du trenger slettes ikke kjøpe spesiell maurgift.

En av våre lesere har hatt stort hell med et helt vanlig krydder: Kanel skal være ekstremt effektivt for å støte fra seg sukkermaur, selv om noen entomologer har påpekt at maur kan klare å finne veier utenom kanelstripene.

Har du noen smarte kjerringråd mot maur? Send oss en mail, eller del dem i debatten.

Effektive maurmiddel

Kanel mot maur er smart, rimelig og lett tilgjengelig og fungerer som et naturlig insektmiddel. Men det finnes andre rimelige og effektive måter å kvitte seg med maur på, uten å strø maurgift i boligen.

Ifølge Kjerringråd.com er et utprøvd kjerringråd å blande like deler melis og potetmel. Strø denne blandingen der maur dukker opp. Mauren spiser av blandingen og kreperer.

Et annet effektivt middel, for deg som har småbarn eller dyr løpende rundt, er en lukket maurboks.

- Lokkebokser helt greie, de hjelper mye, og du kan ikke gjøre tabber. Sprøyting er ikke å anbefale om man skal gjøre det selv, for man vet ofte ikke hvor tua sitter, og tar ikke livet av alle - de flytter bare på seg, har skadedyrekspert Stein Norstein i Anticimex tidligere sagt til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer