Kapselkaffe for norske ganer

I høst lanseres to nye kaffemaskiner, skreddersydd for norske kaffevaner.

I høst lanseres to nye kaffemaskiner på det norske markedet. Denne er fra Nestlé/DeLonghi og koster 1.799 kroner. Foto: Produsenten
I høst lanseres to nye kaffemaskiner på det norske markedet. Denne er fra Nestlé/DeLonghi og koster 1.799 kroner. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste par årene har kapselkaffemaskiner blitt stadig mer populære. Kaffemaskinene som lar deg lage en kopp espresso på en-to-tre.

Vi har testet tre av dem: Se hvilken du bør velge

I høst lanseres to sterke utfordrere; en som bruker kapsler, og en med såkalte puter, eller pods, som det heter på engelsk. De er begge unike på hver sin måte, men en ting har de til felles:

Her får du en vanlig norsk kaffekopp ved et tastetrykk. Ikke espresso. Ikke lungo, eller amerikano. Målet er altså en helt ordinær kaffekopp, tilpasset norske ganer og kaffevaner.

Avhengig av kaffelatte? Lag jålekaffen selv, spar tusener.

Kapselkaffe - og melk!

Leken design fra Nestlé/DeLonghi. Foto: Produsenten
Leken design fra Nestlé/DeLonghi. Foto: Produsenten Vis mer


Kaffemaskin-serien fra DeLonghi og Nescafé lyder det beskjedne navnet Nescafé Dolce Gusto DeLonghi. Disse maskinene lager store, gode kaffekopper ved hjelp av kapsler. I tillegg til at smaken og størrelsen på kaffen skal være tilpasset norske og nordiske kaffevaner, har den et fortrinn i forhold til de kapselkaffemaskinene som finnes i dag: Du får kjøpt kapslene der du får kjøpt Nestlékaffe, altså i ordinære dagligvarebutikker. I tillegg vil det bli solgt der du kjøper kaffemaskinen. Det vil altså bli litt enklere tilgjengelig enn de andre variantene som er på markedet, med få utsalgssteder for kapslene.

Den andre nyheten er at man får kjøpt melk på kapsler, med holdbarhet langt utover ordinær meierimelk. Kapslene brukes på samme måte som kaffekapslene, og det betyr enklere betjening, og færre deler enn kombimaskinene der man kan fylle på vanlig melk. Du slipper også problematikken med at melkekammeret blir surt.

Kaffemaskinene er originale i sitt design, flaggskipet er en flat rundt maskin, som lyser opp kaffekoppen når kaffen brygges.

Pris: Fra 999 for den enkleste varianten til 1.795 kroner for den mest avanserte på Elkjøp.no.

Melk i kaffen? Vi har testet melkeskummere. En av de beste koster bare 12 kroner!

Putekaffe

Senseo kan lage to store kaffekopper på en gang - med god crema. Foto: Produsenten
Senseo kan lage to store kaffekopper på en gang - med god crema. Foto: Produsenten Vis mer


Kaffe ved et tastetrykk er populært, og nordmenn har virkelig kastet seg over kapselkaffebølgen. Men én tilbakevennende innvending er miljøaspektet. Kapslene er i metall, med kaffegrut inni - og selv om man i teorien kan åpne dem, grave ut gruten og kildesortere, mister man da litt av poenget med at operasjon kaffekopp skal være enkel.

Med den nye kaffemaskinen Senseo fra Philips og Friele eliminerer man langt på vei denne problemstillingen. I stedet for å bruke kapsler bruker de såkalte puter, der kaffen ligger inne i et slags kaffefilter som er forseglet. Og disse kaffeputene kan komposteres akkurat slik de er, du trenger ikke kutte dem opp først. Kaffeputene skal fås kjøpt i dagligvarebutikker, samt der du kjøper kaffemaskinene.

Senseo lager også store gode norske kaffekopper, og i tillegg til tre standardvarianter (klassisk, mørkbrent og koffeinfri) kan du også lage varm sjokolade. Merk at for dette trenger du en ekstradel til maskinen.

Senseo kommer i fire varianter, og alle kan lage to kopper på en gang.

Pris:Fra i underkant av 799 kroner for den enkleste modellen, til 1.399 for den mest avanserte på Expert.no.

DinSide kommer til å teste begge de to utfordrerne. Følg med!

Enn så lenge, kan du lese vår test av tre av kapselkaffemaskinene fra i fjor høst: Se hvilken du bør velge

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer