Mikroplast i drikkevann?

Kartlegging: Lite mikroplast i norsk drikkevann

Det er svært lave nivåer av mikroplast i vannet fra norske vannverk ifølge undersøkelser foretatt ved 24 vannverk.

MIKROPLAST I DRIKKEVANNET? Analyser viser at det er lite mirkoplast i norsk drikkevann, melder NTB. Foto: NTB Scanpix
MIKROPLAST I DRIKKEVANNET? Analyser viser at det er lite mirkoplast i norsk drikkevann, melder NTB. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er Norsk institutt for vannforskning (NIVA) som har utført analysene på oppdrag for bransjeorganisasjonen Norsk Vann.

Folkehelseinstituttet har gjort en helsemessig vurdering av resultatene.

– Med utgangspunkt i foreliggende kunnskap, utgjør disse lave nivåene av mikroplast i drikkevann ingen helsemessig risiko, bekrefter sier Susanne Hyllestad ved Folkehelseinstituttet i en pressemelding fra Norsk Vann.

I studien er det lagt vekt på å få kartlagt drikkevannet til en stor andel av befolkningen, og vannverkene ble også valgt ut fra en vurdering av risiko og representativitet.

– Kartleggingen viser svært lave nivåer av mikroplast i norsk drikkevann, også hos de vannverkene som potensielt har de mest forurensede drikkevannskildene. Dette er gode nyheter for oss alle, sier direktør Toril Hofshagen i Norsk Vann.

Nå skal bransjen samarbeide med Mattilsynet om oppfølging av resultatene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer