Sove i sommervarme

- Kast klærne

Tropenatt i vente? Dette kan sikre nattesøvnen.

Sliter du også med å sove om natta når det blir for varmt ute? Da bør du få med deg disse tipsene! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Sommervarmen har kommet for fullt på Østlandet. Denne uka er det ventet temperaturer opp mot 30 grader. Ifølge Dagbladet ligger det dessuten an til årets første tropenatt i hovedstaden.

- Den varme lufta vil bestå på natta også, er man heldig blir det under 20 grader. Men det er muligheter for at det kan bli ukoselig, så da må man ta forholdsregler, sier statsmeteorolog Eirin Walstad Ristesund ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

For nordmenn kan tropenatt oppleves litt eksotisk. Men når klokka er 03 og man fortsatt ligger og stirrer i taket fordi det er altfor varmt, er det brått ikke så gøy lenger.

Heldigvis har ekspertene flere råd til deg som sliter å få sove i sommervarmen.

Derfor blir det vanskeligere

Ifølge Siri Waage, som er seniorrådgiver ved Nasjonalt senter for søvnmedisin og forsker ved Universitetet i Bergen, er det individuelt hva som er den optimale soveromstemperaturen.

En eldre forskningsartikkel fra 2003 har imidlertid antydet at den ideelle soveromstemperaturen er 18 grader, forteller hun til DinSide.

- Grunnen til at det oftere er vanskelig å sovne når det er varmt er fordi vi må senke kroppens kjernetemperatur med 1-2 grader for å kunne sove godt og få hvile. Når det er for varmt på soverommet er denne prosessen mye vanskeligere og man kan derfor få problemer med innsovning eller å få sove gjennom natta, forklarer søvnterapeut Anders Aleksandersen ved Søvnklinikken til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer