Kina-stol har gjort tusener syke

Lenestoler med giftig muggmiddel har gitt tusener brannsårlignende eksem.

Publisert
Sist oppdatert

Den kinesiske møbelprodusenten Linkwise har lagt inn et antimuggmiddel i lenestolene de har solgt til nordeuropeiske konsumenter. Middelet har utløst en allergiepidemi over hele det nordlige Europa, ifølge den danske avisa Politiken.

Ikea tilbakekaller babysovepose

- Og vi har kun sett toppen av isfjellet, sier den svenske professoren og overlegen Magnus Brunze fra Arbeids- og miljødermatologisk avdeling ved universitetssykehuset MAS i Malmö til Politiken.

- Jeg er overbevst om at vi kommer til å se flere tilfeleller når dette når ut til leger, helesvesenet og forbrukerne, legger han til.

Den svenske professoren har fastslått at allergiske reaksjoner blant tusener av forbrukere stammer fra møbler importert fra Kina. Et av møblene han har undersøkt, en lenestol av merket Tupelo, avgir giftig damp som trenger ut gjennom møbelet og inn gjennom klærne på mennesker som setter seg i stolen. Resultatet er et kløende og væskende eksem som krever medisinsk behandling.

Muggmiddelet som er brukt i møblene, heter dimethylfumarat (DMF). Dette er ifølge Politiken ikke ulovlig og brukes for å forhindre at møblene mugner i skipstransporten fra Kina til Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer