Legge kantstein

Kjedelig uteområde? Kantstein er løsningen!

Kantstein legger du enkelt selv - ekspertenes oppskrift får du her.

HAGE MED KANTSTEIN: Kantstein er veldig pent å bruke som inndeling av ulike markflater på tomten din. Kantstein er heller ikke så komplisert å legge selv - bare husk å følge anbefalt fremgangsmåte. I artikkelen under får du eksperttipsene! Video: Linn Merete Rognø / Steinhandel.no Vis mer
Publisert

Om tomten din består av ulike markflater, som overgangen mellom gressplen og blomsterbed eller asfalt og platting, kan det være pent å skille de ulike flatene fra hverandre med kantstein.

Kantstein har også en praktisk funksjon, særlig hvis den brukes i forbindelse med et steindekke, for eksempel belegningsstein, brostein eller heller. Da vil kantstein hindre utglidning av steindekket.

Det opplyser Eirik Mæland, daglig leder ved Steinhandel AS.

Å legge kantstein er noe fleste klarer å gjøre selv uten fagfolk, i alle fall dersom steinen ikke er veldig stor og tung. Men uansett størrelse, er det viktig å følge korrekt fremgangsmåte.

Her oppsummerer ekspertene det du må vite før du legger kantstein!

Ulike typer kantstein

- Det er mange typer kantstein: granitt, skifer, betong og flere ulike lengder og dimensjoner. Mest brukt kantstein i private gårdsrom og hager er granitt-kantstein som er åtte centimeter høy og 20 centimeter bred, forteller Mæland.

Det viktigste å tenke på ved valg av kantstein er hva den skal brukes til, ifølge Jørn Strøm Andersen, prosjektleder privatmarked ved Steen&Lund AS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer