Kjeltringene kommer

Flere innbrudd og høyere erstatninger. Regningen er det til slutt du som får.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens pressemelding fra Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) er dyster lesning:

Forsikringsselskapenes erstatningsutbetalinger etter boliginnbrudd økte nemlig med hele 23,3 prosent i første halvår 2009, sammenlignet med samme periode i fjor.

Dermed ser det ut til at 2009 blir et år med rekordhøye erstatninger etter boliginnbrudd, og kjenner vi selskapene rett vil utgiftene for dette bli veltet over på oss alle i form av høyere forsikringspriser.

- Dette er en urovekkende sterk økning. Effektive øst-europeiske bander representerer betydelige utfordringer, sier kommunikasjonsdirektør Leif Osland i FNH.

Verst for de i villa

Det ble i første halvår 2009 registrert nær 14 833 innbrudd i norske boliger og hytter, en økning på 11,4 prosent. Og innbruddstyvene var særlig aktive i villaområdene, noe som ga en erstatningsøkning på hele 29 prosent.

- Tyvene er profesjonelle og godt organiserte. Det stjeles mer verdifulle gjenstander enn tidligere. Mange av tyvene er effektive og raske både med å bryte seg inn og forlate boligene, sier Osland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer