Lage kjøkkenbord

Kjøkkenbordet bygger du selv

Materialene koster gjerne bare en brøkdel av hva du må ut med i butikken for et nytt bord i samme kvalitet. 

SOLID KJØKKENBORD: Enkel stil, solide materialer, og du kan skryte av å ha bygget det helt selv. Under ser du oppskriften. FOTO: Simen Søvik
SOLID KJØKKENBORD: Enkel stil, solide materialer, og du kan skryte av å ha bygget det helt selv. Under ser du oppskriften. FOTO: Simen Søvik Vis mer
Publisert

Nytt kjøkkenbord kan være både dyrt og vanskelig å finne. Noen har små leiligheter med liten plass hvor bordene blir for små, eller for store.

Har du litt tid og tilgang til verktøy, er det nesten like enkelt å lage sitt eget bord. Er dere et par på jakt etter noe å gjøre sammen, er bordbygging også den perfekte par-aktivitet.

Fordelene med å lage sitt eget kjøkkenbord er mange. Som nevnt kan bordet lages akkurat i den størrelsen man selv ønsker. Om du ønsker to, fire, eller åtte plasser rundt bordet, kan det enkelt tilpasses dine behov.

Samtidig får du full kontroll over fargevalget. I dette eksempelet er understellet malt hvitt, mens topplaten er beiset i teak – en litt mørkere brunfarge. Ønsker du naturlige trefarger kan det beholdes.

Legger du litt ekstra penger i materialer kan man kjøpe dyrere tresorter med ulike mønstre og farger.

Slik kommer du i gang med å bygge kjøkkenbord

Først må alle målene på plass. Vanlig bordhøyde ligger på 73 centimeter. Eksempelet under er 75 centimeter bredt og 145 centimeter langt.

Da blir det akkurat plass til tre stoler på hver side, mellom beina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer