Kjøp bolig, bo gratis i et år

Entreprenører tyr til drastiske midler.

I et vanskelig boligmarked er det fristende å lokke med ekstra goder. Her hjemme har boligkjøpere blant annet kunnet få oppgradert kjøkken - eller tilbud om å få en scooter med på kjøpet. Foto: Colourbox.com
I et vanskelig boligmarked er det fristende å lokke med ekstra goder. Her hjemme har boligkjøpere blant annet kunnet få oppgradert kjøkken - eller tilbud om å få en scooter med på kjøpet. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I vårt naboland Sverige er entreprenørene nå så desperate at de tyr til nygamle salgstriks. NCC selger nå nye borettslagsleiligheter der du får bo gratis det første året. Disse ligger i Sollentuna og Sundbyberg, melder Di.se.

Les også: Ikke la deg lure av gavekort

Heidi Housten forteller til den svenske avisen at hun kjenner igjen salgstrikset fra 2003 da hun og samboer kjøpte en stor leilighet i bydelen Hammarby Sjöstad. 2003 var trangt for utbyggere, og spesielt i den nye miljøbydelen. Flere hundre boliger fra tre millioner og oppover endte opp tomme. Den gang ga de 250.000 kroner cashback, og måtte ty til tilgift av typen: Kjøp en leilighet, få en Toyota med på kjøpet.

Les mer: Spar strøm i svinedyre boliger

NCC tilbyr, ifølge E24.se, null kroner i avgift i ett år til kjøpere av leiligheter i prosjektene i Sollentuna eller Sundbyberg.

- Ja, det er et forsøk på å lette prosessen for våre egne kunder å kjøpe leiligheter når det er vanskeligere å få lån, sier NCCs vikarierende pressesjef Lovisa Lagerström Lantz til di.se.

Selskapet har foreløpig ingen planer om å dele ut gratis biler til boligkjøpere. - Men finnes det noe annet vi kan hjelpe med, som flyttehjelp, eller å bytte ut fliser, kan vi hjelpe med det, sier Lagerström Lantz.

Les også: Kjøp hus, få 5.000 kroner i måneden

Ikke aktuelt i Norge

Høres dette ut som ønsketekning, må vi imidlertid skuffe dem som tror at noe lignende kan skje i Norge.

- Vi har ikke vurdert dette, sier Thomas Re. Johnsen, administrerende direktør i NCC Bolig til DinSide.

Men i dagens marked kan du forvente en viss prisreduksjon på nye boliger.

- Vi har forholdsvis få usolgte boliger i dag, i NCC Norge. Det vi har sett er at vi må markedstilpasse prisene - da får vi solgt boligene.

NCC har justert prisen på nye boliger ned med rundt syv prosent i snitt. - Vi har også færre boliger til salgs nå enn vi hadde tidligere. Bransjen har tilpasset seg markedet, sier Johnsen.

Han forteller at NCC hadde forventet en viss prisnedgang, men ikke i like stor grad som det vi nå ser. - Det har mye med psykologien i markedet å gjøre, sier Johnsen, og legger til: Vi ser ikke så svart på situasjonen. Rett pris på rett produkt selger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer