Kjøp bolig før jul

Boligprisene faller over hele landet, og ekspertene spår prisfall ut året. Etter nyttår derimot, forventes det at priskurvene atter en gang skal peke oppover.

Publisert

Ekspertenes spådommer om prishopp etter nyttår baserer seg på forutsetninger om at renta ikke skal stige ytterligere. Til nå i år har Norges Bank satt opp signalrenta fire ganger, med til sammen 1,50 prosentpoeng.

- Sentralbanksjefen har sagt at det er like sannsynlig at neste rentejustering blir en oppgang som en nedgang. Derfor kan vi ikke legge inn verken det ene eller det andre i våre spådommer, sier formann i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF), Trygve Swartling.

Prisnedgang i hele landet

Swartling var til stede da meglerforbundet på en pressekonferanse i går la frem ferske tall fra boligmarkedet anno 2000. For halvannen måned siden skrev vi at meglerne spådde pris-stopp. Gårsdagens tall for tredje kvartal (til og med september) i år viser at spådommene har slått til. Og vel så det.

Prisene på boliger gikk på landsbasis ned med 3 prosent fra andre til tredje kvartal i år. Sammenlignet med ett år tilbake har prisene steget med 12 prosent. Oslo er et av fylkene der prisene har sunket mest de siste månedene. Nedgangen der er på 4 prosent. Statistikken fra Eiendomsmeglerforbundet baserer seg på om lag en fjerdedel av alle boliger solgt i Norge, og er utarbeidet i samerbeid med ECON Senter for økonomisk analyse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer