Kjøp bolig på tvangsauksjon!

Den enes død, den andres brød. Boligprisene i Norge har begynt å nå astronomiske høyder. Det gjør det langt tøffere for deg som er nyetablert å komme på banen. Kjøper du en bolig som selges på tvangsauksjon kan du slippe billigere unna, men det er visse ting du må være klar over.

Også hus kan gå under hammeren
Også hus kan gå under hammeren Vis mer
Publisert

For oss vanlige dødelige som ikke har styrtrike foreldre å flyte på, gjelder det å tenke i andre baner når du skal realisere boligdrømmen. En mulighet er å se på de boligene som selges på tvangsauksjon. Det er imidlertid mange som blir litt usikre når ordet tvangssalg blir nevnt, hva er det egentlig det innebærer og hva er det du må passe på? Du kan slappe helt av, etter å ha lest DinSides veiledning vil du føle deg mye tryggere.

Hva er egentlig et tvangssalg?

Med Tvangsfullbyrdelsesloven i 1993 kom det også regler om tvangssalg ved medhjelper. Dette er en alternativ salgsmåte til tidligere tiders tvangsauksjon av eiendommer, der eieren ikke har klart å betale sine regninger. De to metodene er forøvrig fremdeles likestilt, men i praksis er det i dag salg via medhjelper som er det vanlige. At en eiendom tvangsselges vil si at det er namsretten, og ikke eieren av eiendommen, som står for salget. Markedsføringen, budgivningen, og kontraktsforhandlingen skal imidlertid skje mest mulig likt et vanlig salg, og salgsarbeidet utføres altså av en medhjelper som retten oppnevner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.