Kjøp en barneskole

Nå kan du få din egen skole fra 250.000 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Drømmer du om en bolig litt utenom det vanlige? Lengter du tilbake til barndommen?

Sortland kommune selger nå to barneskoler, som hytte. Prisantydningene er noe beskjedne, 250.000 og 350.000 kroner, så her kan det være mulig å gjøre et kupp. Men kjøper må nok regne med å legge ned både tid og penger i å oppgradere bygningene.

- Dette er to skoler som ikke er i drift i dag, sier Peter Michael Jensen, eiendomsmegler i Notar, til DinSide.no.

Her får du råbillige hytter

Din egen feriekoloni?

Lengter du tilbake til tavle, kritt, kateter og kartruller? Bildet er gjengitt med tillatelse fra Notar Eiendom Vesterålen AS Foto: Notar Eiendom Vesterålen AS
Lengter du tilbake til tavle, kritt, kateter og kartruller? Bildet er gjengitt med tillatelse fra Notar Eiendom Vesterålen AS Foto: Notar Eiendom Vesterålen AS Vis mer


De to prospektene ble lagt ut tirsdag morgen, og eiendomsmegleren har allerede fått flere henvendelser fra interesserte kjøpere.

- Jeg tror nok at skolene kommer til å bli solgt til fritidsformål, som hytte, sier Jensen. Det gjenstår å se om det blir privatpersoner eller organisasjoner som byr på skolene - men her er det altså muligheter for å skape sin egen lille feriekoloni.

Les mer om arkitektur og alternative boliger

350.000 ved Sortlandsfjorden

Denne tidligere skolen ligger idyllisk til på Blokken ved Sortlandsfjorden på Hinnøya (bilde av klasserom til høyre). Den er din for 350.000 kroner.

Skal man tro bildene må endel oppussing påregnes - blant annet skriker kjøkkenkrok og dusjanlegg på renovasjon.

Noe oppgradering må nok påregnes på begge skolene. Her fra Godfjord. Bildet er gjengitt med tillatelse fra Notar Eiendom Vesterålen AS Foto: Notar Eiendom Vesterålen AS
Noe oppgradering må nok påregnes på begge skolene. Her fra Godfjord. Bildet er gjengitt med tillatelse fra Notar Eiendom Vesterålen AS Foto: Notar Eiendom Vesterålen AS Vis mer


Fullstendig prospekt er ikke lagt ut ennå, men du kan lese mer om skolen på finn.no.

Godfjord

Litt lenger nord på Hinnøya, i Gunnesdalbukta, ligger Godfjord barneskole (bilde til høyre, og helt øverst i artikkelen).

Denne skolen har en prisantydning på 250.000 kroner.

Fullstendig prospekt er ikke lagt ut ennå, men du kan melde din interesse og lese mer om skolen på finn.no.

Sper på kommunebudsjettet

Ifølge fungerende rådmann i Sortland kommune, Helge Høve, er salget et resultat av at kommunen trengte å spe på et magert kommunalt budsjett.

- I forbindelse med at vi har hatt litt økonomiske problemer tok vi en gjennomgang av kommunens bygningsmasse, sier Høve til DinSide.

Han avviser imdierltid at dette er et resultat av at kommunen har brukt Terra Securities til å plassere penger, selv om Sortland var en av kommunene på det skandalerammete finansforetakets kundeliste.

- Disse to skolekretsene ble nedlagt for mange år siden, og byggene har stått ubrukt i et par år.

Grunnen til at de ikke har blitt solgt tidligere er at kommunen ikke ville avvikle skolekretsene umiddelbart, i tilfelle trenden i lokalsamfunnet ville snu. - Nå vurderer vi det slik at det er lite sannsynlig at disse skolene vil gjenoppstå, sier Høve.

I tillegg til de to barneskolene har kommunen også planer om å selge et bygg i sentrum, som i dag leies ut som boliger og til en barnehage. Det ser imidlertid ikke ut til at denne vil bli lagt ut for salg med det første. Ifølge Høve er kommunen i dialog med barnehagen om de vil overta bygningen.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer