Kjøp hus, få 5.000 kr i måneden

Det er desperate tider på boligmarkedet i Storbritannia.

Illustrasjonsfoto: Det britiske boligmarkedet er hakket brattere enn det norske, og boligselgere må være kreative. Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Det britiske boligmarkedet er hakket brattere enn det norske, og boligselgere må være kreative. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et fallende boligmarked kan det lønne seg å være kreativ.

Selger bil med bolig på kjøpet

Økonomiske insentiver

Det britiske ekteparet John og Trisha Hall erfarte at det var langt fra nok å sette ned prisantydningen. Etter å ha kuttet prisen i nesten et helt år, tilbyr det de nå potensielle huskjøpere 2.000 pund i cashback-bonus (cirka 20.000 kroner) dersom de kjøper boligen deres, skriver den britiske nettavisen Daily Mail.

I tillegg gir de 500 pund (i overkant av 5.000 kroner, red. anm.) i tilskudd til avdrag på lån, hver måned frem til januar 2010.

Totalt, dersom en kjøper huset i juli i år, vil man få 11.500 pund, eller 115.00 kroner i avslag.

Les mer om boligmarkedet på DinSide Bolig

Falt 200.000

Eiendomsmegleren rådet oss til å sette ned prisen ytterligere, men det er jo akkurat det alle andre gjør.John Hall, Kreativ boligselger


Huset, som ligger i Kimberley i Nottinghamshire, hadde først en prisantydning på 360.000 pund (3,6 millioner kroner), men er nå satt ned med mer enn 200.000 kroner til 339.950 pund (3,4 millioner kroner).

Paret planlegger å emigrere til New Zealand, men visumet de har går ut i mai. Derfor den alternative angrepsmåten.

Ifølge svenske DinaPengar.se har lignende økonomiske gulrøtter blitt brukt av utviklere og entreprenører når markedet har vært tregt, blant annet i miljøbydelen Hammarby Sjøstad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer