Kjøp hus i Sverige nå

Siden 1993 har boligprisene i Sverige steget med 15 prosent. Til sammenligning har boligprisene i Norge steget med over 50 prosent i den samme perioden. Søta bror opplever nå en konjunkturoppgang som kan minne mye om det vi har sett i Norge den siste femårsperioden. Ønsker du å investere i bolig kan det derfor være lurt å vende blikket østover.

Publisert

Ifølge Sveriges Statistika Centralbyrån (SSC) har boligprisene steget med over 6 prosent siden nyttår. SSC sammenligner årets prisoppgang med toppårene i slutten 1980-tallet.

De spår en overoppheting på boligpriser i årene fremover, lik de tilstandene vi opplever i Norge nå. Var du for sent ute med å tjene penger på bolig i Norge, har du med andre ord fortsatt muligheter i Sverige.

Utleie

Du trenger ikke å flytte til Sverige for å tjene gode penger på boligmarkedet. Kjøper du et hus eller en leilighet kan du leie den ut til en pris som både betjener lånet og gir deg en pen liten fortjeneste. De virkelige store pengene kommer når du selger boligen igjen om et par år, og kan innkassere 40 - 50 prosent avkastning dersom prognosene slår til.

Sverige i oppgang

Økonomiske faktorer som lav rente og inflasjon, har medført lavere boligkostnader som igjen har påvirket etterspørselens etter boliger i positiv retning, skriver SSC. Etter flere magre år og beskjedne lønnsøkninger, forventes det at den svenske økonomien vil buldre frem og den svake svenske kronekursen vil sørge for en kraftig økning i eksporten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer