Kjøp leilighet til barna

Se hvordan du smartest kjøper leilighet til podene. Hovedspørsmålet er om foreldrene eller barna skal stå som eiere av boligen.

Publisert
Sist oppdatert

Gode råd er dessverre ikke billige. Men mange foreldre har faktisk god råd, og dermed mulighet til å hjelpe barna slik at de får sin egen bolig.

Hvem skal eie?

Før du rusher ut for å kjøpe leilighet, er det likevel en rekke forhold du bør tenke på. For det er nemlig ikke likegyldig om det er du eller barnet ditt som står som eier.

- I utgangspunktet har du to muligheter, forteller advokat i Skattebetalerforeningen, Tore Fritsch.

Du kan nemlig:La foreldrene kjøpe leiligheten og la barna bo der uten å betale. Foreldrene vil da stå som eiere.

Barna vil da bli prosentlignet (har lite praktisk betydning), foreldrene vil få fradrag for renteutgiftene og redusert formue, og det vil ikke være noen arveavgift involvert.

Ulempen ved denne løsningen er at gevinsten ved et eventuelt salg av leiligheten vil være skattepliktig for foreldrene. Det hjelper nemlig ikke at barna har bodd i leiligheten. Det er den registrerte eieren som må ha brukt eiendommen som egen bolig i minst ett av de to siste årene for at gevinsten skal kunne bli fritatt for gevinstbeskatning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer