Kjøp sydenhus til under halv pris

Glem svindyre Spania og snobbete Frankrike. Kjøp i stedet Syden-boligen i andre land rundt Middelhavet. Der får du soldrømmen til 30 % av Spania-prisene.

Publisert
Sist oppdatert


De fleste nordmenn som kjøper hus i utlandet, kjøper i Spania. Og det til tross for at prisene er blitt høye.

Alternativer

I dag finner du få leiligheter under millionen på den spanske solkysten. Et kjapt søk på Finn.no avslører en rekke leiligheter til over 1,5 millioner kroner.

Kjøp sydenhus til under halv pris

Dog er det ingen grunn til å betale slike priser. Tilsvarende boliger fås mye billigere i andre land rundt Middelhavet.

Tyrkia er et nytt marked for boligkjøpende nordmenn i Syden. I tillegg til sol og varme er hovedgrunnen lave priser.

- Du betaler ned mot en tredjedel av det du betaler i Spania. Den billigste treroms-leiligheten vi selger koster 310.000 kroner, sier Stig Bakken, koordinator for Kemer Eiendomsformidling.

Billig

Selskapet selger fritidsboliger i byen Kemer og to mindre byer i nærheten, alle under fire mil fra feriestedet Alanya. Ifølge Bakken har pågangen vært stor det siste halvåret.

Blant boligene er en treromsleilighet på 120 kvadratmeter til kun 635.000 kroner og en større villa over tre plan til 890.000 kroner.

Meglerfirmaet Eiendomsnøkkelen i Oslo tilbyr boliger i Foca og Bodrum lenger nord langs kysten av Tyrkia. Prisene varierer fra 390.000 kroner for en treroms med grei standard til 900.000 kroner for en liten enebolig med svømmebasseng. Fem prosent kommer i tillegg for avgifter og liknende.

Dyrere

- Prisene er på vei opp. Bare det siste året har de steget en del, sier Alf Grønneflåta, daglig leder i Eiendomsnøkkelen

Du kan derfor gjøre et kupp dersom du kjøper før prisene når nivået i Spania og Sør-Frankrike. En pen gevinst ved et eventuelt salg får du på kjøpet. En annen mulighet er utleie av boligen i perioder.

Folk flest oppfatter det som tryggere å kjøpe bolig i Spania, men nå søker nordmenn også til andre land.

Nytt marked

- Kjøperne er blant andre folk som synes det er kjedelig å bo i Spania med bare nordmenn som naboer, sier Grønneflåta.

Tyrkia er ikke det eneste Middelhavs-landet med lave priser på hus og leiligheter. Først for fire - fem år siden ble markedet for sommerhus i Hellas åpnet for utlendinger. Derfor er prisene i Hellas betydelig lavere enn i Spania

- Prisene har riktignok steget i områder med mye utbygging, men du får nye treroms-leiligheter på 60 kvadratmeter nært stranda til 700.000 kroner, sier Jan Isaksen i Europa Eiendom.

Utvikles


Isaksen og kona er basert på Kreta, og konsentrerer seg om salg av nye boliger på øya i Middelhavet. Han er opptatt av at boligene er nøkkelferdige og har det han kaller 'nordeuropeisk standard'.

- Slike boliger selger vi i dag til rundt 12.000 kroner kvadratmeteren, sier Isaksen.

Andre aktuelle land rundt Middelhavet er Kypros, Portugal og på sikt Tunisia. I Frankrike og Italia er prisene høyere, og det er noe lengre mellom kuppene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer