Kjøpe bolig? - Se etter den «skjulte» informasjonen

Les papirene nøye på forhånd, og se spesielt etter den skjulte informasjonen i visningsdokumentene.

LES ALLE PAPIRER PÅ FORHÅND: Du kan bestille prospekt fra nett på alle eiendommer, minst 48 timer før visning. Du bør lese all informasjon på forhånd, og undersøke forhold det er gitt hint om i takst eller selgers egenerklæring. Foto: OLE PETTER BAUGERUD STOKKE
LES ALLE PAPIRER PÅ FORHÅND: Du kan bestille prospekt fra nett på alle eiendommer, minst 48 timer før visning. Du bør lese all informasjon på forhånd, og undersøke forhold det er gitt hint om i takst eller selgers egenerklæring. Foto: OLE PETTER BAUGERUD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens boligeiere er interesserte i å få mest mulig for boligen sin når den skal selges, vil boligkjøpere gjøre et godt kjøp. Og i tillegg til kjøpssummen handler det minst like mye om å ikke kjøpe «katta i sekken».

- Nesten alle meglerkjeder snakker om «drømmeboligen», og det er omtrent det verste jeg ser, sier Thomas Bartholdsen, fagdirektør i Forbrukerrådet, til Dinside.

- Det er svært få boliger som faller inn under den kategorien. De aller fleste boliger som selges er helt alminnelige og hverdagslige leiligheter med to-tre rom, eller hus det er bygget tusenvis like av - og det er ikke noe drømmeaktig rundt det. Det er nesten alltid snakk om boliger med helt alminnelig standard, og nesten alltid noe som også er negativt, fortsetter fagdirektøren.

Her er Bartholdsens råd til hva du bør sjekke og hva du bør unngå, i bolighandelens hete øyeblikk:

#1: Dropp følelsene

«Drømmeboligen» og andre superlativer som kan dukke opp i prospekter og markedsføring av boliger, snakker til følelsene dine. Og da bør du ifølge fagdirektøren passe på! - Når man først kobler inn følelser, blir man mindre rasjonell, og det er lettere å bli dratt med i budrunden. Det er jo også derfor meglerne lager prospekter med så mye følelser, sier han. - Men da bør man heller tenke at «denne boligene finnes det tusener av, som er like bra eller som er mye bedre enn denne», oppfordrer Bartholdsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer