Kjøpe brukt bolig?

Les papirene nøye før du kjøper, og ikke vent med å klage på det du tror er en mangel.

INFORMASJON: Pass på å få viktig informasjon om boligen skriftlig, hvis ikke har du ikke dokumentasjon å vise til ved en eventuell reklamasjon. Foto: MASKOT/NTB SCANPIX
INFORMASJON: Pass på å få viktig informasjon om boligen skriftlig, hvis ikke har du ikke dokumentasjon å vise til ved en eventuell reklamasjon. Foto: MASKOT/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å kjøpe bolig brukt innebærer en viss risiko. Setter man seg ikke godt nok inn i informasjonen om drømmeboligen, kan det fort dukke opp overraskelser etter boligkjøpet.

Ikke bare bør du sjekke boligen nøye under visning, men også lese prosepektet nøye.

Skulle du likevel finne mangler etter boligkjøpet, gjelder det å handle raskt.

Les all informasjon om boligen

Thomas Bartholdsen, som er fagdirektør for bolig i Forbrukerrådet, sier til Dinside at de er veldig kritiske til hvordan bruktbolighandelen foregår i Norge.

- Enorme verdier går unna på veldig kort tid. Det er helt ekstremt, sier Bartholdsen, og legger til at det ligger mange katastrofer i enden av en dårlig bolighandel, som folk i verste fall aldri kommer over økonomisk.

Han påpeker at det er altfor stor variasjon i informasjonen boligkjøpere får, og at informasjon om nettopp feil og skader beskrives på en sånn måte at kjøperne ofte ikke skjønner at det er snakk om en mangel.

- Det hintes om alvorlige feil og skader, som gjør at boligkjøperen får store problemer med å nå frem med en reklamasjon etter kjøpet, sier han, og viser til at eierskifteforsikringsselskapet svært ofte da vil hevde at kjøper har fått informasjon om mangelen før kjøpet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer