Boligmarkedet i 2019

Kjøpe eller selge bolig i 2019? Dette må du vite

Sjekk hva du kan forvente.

FLAT UTVIKLING: Eiendom Norge forventer at boligmarkedet i de største norske byene vil utvikle seg ganske likt som i 2018, altså tilnærmet nullvekst. Bildet viser Trondheim. Foto: Jelena Safronova/Shutterstock/NTB scanpix.
FLAT UTVIKLING: Eiendom Norge forventer at boligmarkedet i de største norske byene vil utvikle seg ganske likt som i 2018, altså tilnærmet nullvekst. Bildet viser Trondheim. Foto: Jelena Safronova/Shutterstock/NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Har du satt deg et mål for 2019 om å kjøpe din første bolig, eller er det kanskje på tide å bytte fra en liten leilighet til noe større?

Enten om du skal kjøpe eller selge, eller begge deler, er det greit å vite noe om hva du kan forvente av boligmarkedet på nyåret. Det har Dinside spurt et knippe eksperter om, og de har skissert tre faktorer som vil ha sitt å si.

1. Rente

Selv om styringsrenta forble uendret ved årets siste rentemøte, har Norges Bank varslet ytterligere renteøkninger i 2019, trolig i mars måned.

Som du kanskje vet, er styringsrenta minimumskravet for andre lånerente, blant annet de som settes av banken. I kjølvannet av renteøkningen i september så vi derfor at flere banker var kjappe med å øke utlånsrentene sine.

Men, dersom du har boliglån hos en bank som øker renten, trenger du ikke å akseptere dette. Du kan nemlig prute eller flytte lånet, da du sannsynligvis betaler høyere renter enn det billigste tilbudet som finnes på markedet.

Dette kan du enkelt sjekke på Finansportalen.

2. Pris

- Høyere rente og flere tilgjengelige boliger indikerer at boligprisene skal noe mer ned i 2019, sier administrerende direktør Svein Tore Samdal i BN Bank til Dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer